13. | 3. | 2006  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
   Markku NummiInva-palvelut laajenevat kaikkiin Automaan liikkeisiin
Jälleen merkittävä Ford-liike S-ryhmälle
Etelä-Suomen Autotalon liiketoiminta Lahdessa siirtyy SOK:n omistamalle Maan Auto -konsernille.
   Etelä-Suomen Autotalo edustaa Ford henkilö- ja hyötyajoneuvoja sekä Jaguar- ja Land Rover henkilö- ja maastoajoneuvoja Päijät-Hämeen talousalueella.
   Alkuvuodesta 2006 Tampereella, Turussa ja Espoossa sijaitsevat Ford-liiketoiminnot siirtyivät SOK:n hallintaan.
Varsinaista liiketoimintaa niissä harjoittaa Maan Auton tytäryhtiö Automaa.
   Maan Auton toimitusjohtajan Reino Ylä-Aution mukaan Etelä-Suomen Autotalon kauppa tietää huomattavaa kasvua S-ryhmän autokaupan liikevaihtoon. Etelä-Suomen Autotalon liikevaihto vuonna 2005 oli noin 27 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on 49 henkilöä.
   Lahteen valmistuu ensi kesäkuussa uusi autokaupan toimitalo Saksalankadulle, minne Etelä-Suomen Autotalon mukana siirtyy Maan Auto-konserniin kuuluvan Hämeen Leijona Auto Oy:n Peugeot- liiketoiminta.
   Etelä-Suomen Autotalon myötä S-ryhmän autoliiketoiminta saa myös merkittävän inva-autokaupan osaamisen. Ensimmäisenä suomalaisena autotalona Etelä-Suomen Autotalo on tarjonnut inva-asiakkaille kokonaispalvelua. Automaa laajentaa inva-palvelut myös muihin autoliikkeisiinsä.

Juha Ruohola vetämään
Atrian Pit Produktin haltuunottoa
MMM Juha Ruohola on nimitetty Atrian Venäjän yhtiön, Pit-Productin haltuunottoprojektin johtajaksi 1.4.2006 alkaen. 
   Juha Ruohola vastaa integrointiprosessin läpiviemisestä sekä uusien investointien suunnittelun etenemisestä. Hän toimii edelleen Atria Oy:n lihavalmisteteollisuuden johtajana ja raportoi toimitusjohtaja Matti Tikkakoskelle.

A-Tuottajat vähentää arviolta 15
A-Tuottajat Oy:ssä aloitetaan yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut noin 15 henkilön vähentämisestä. A-Tuottajissa työskentelee noin 95 henkilöä.
   Henkilöstövähennysten seurauksena yrityksen kustannusten arvioidaan pienenevän noin 500 000 euroa vuodessa.
   Yt-neuvottelut koskevat koko yritystä ja suunnitelman mukaan henkilöstövähennykset koskevat kaikkia toimintoja. Merkittävin muutos on eläintilityksen keskittäminen Kuopiosta Seinäjoelle. Kustannussäästöjä haetaan myös muista toiminnoista.
   A-Tuottajat Oy on Itikka osuuskunnan, Lihakunnan, Osuuskunta Pohjanmaan Lihan ja Atria Yhtymä Oyj:n omistama, lihanhankintaan ja alkutuotannon kehittämiseen erikoistunut yritys.

Pellervon valtuuskunta hyväksyi tilinpäätöksen ja valmisteli vuosikokouslistan


Osuustoiminnan I luokan ansiomitalin saaneet Marcus H. Borgström ja Esa Härmälä sekä heidän välissään Pellervon viirillä palkittu Lauri Laitinen.
Kuva Sami Karhu

Pellervo-Seuran valtuuskunta kokoontui kahtena päivänä viikolla 10. Iltakoulussaan 8. maaliskuuta valtuuskunta pohti tasa-arvoasiaa ja naisluottamushenkilöiden määrän lisäämistä osuuskuntien hallintoon.
   Varsinaisena kokouspäivänä 9. maaliskuuta valtuuskunta mm. hyväksyi seuran tilinpäätöksen vuodelta 2005 ja valmisteli vuosikokouksen esityslistan.
   Pellervo-Seuran vuosikokous on 12. huhtikuuta Tapahtumatalo Bio Rexissä Helsingissä. Samana päivänä on Pellervon Päivä 2006, jonka aiheena on Vastuullinen suomalainen omistajuus.
   Valtuuskunnan kokouksen yhteydessä luovutettiin Osuustoiminnan I luokan ansiomitali valtuuskunnan puheenjohtajalle Esa Härmälälle ja hallituksen puheenjohtajalle Marcus H. Borgströmille. Pellervon valtuuskunnassa vuodesta 1990 ollut Lauri Laitinen sai kiitokseksi pitkäaikaisesta työstään Pellervon viirin.


Puhemies Lipposelle osuustoiminnan esite suomalaisesta omistajuudesta

Puhemies Paavo Lipponen sai Osuustoiminnan neuvottelukunnan julkaisun Marcus H. Borgströmiltä. Kuva M.Nummi
Osuustoiminnan neuvottelukunnan tuottama julkaisu Osuustoiminta Vastuullista suomalaista omistajuutta on luovutettu eduskunnan puhemiehelle Paavo Lipposelle. Julkaisun luovutti neuvottelukunnan puheenjohtaja, maanviljelysneuvos Marcus H. Borgström eduskunnassa maanantaina.
   Neuvottelukunnan tuottama julkaisu kertaa osuustoiminnan perusteet ja esittelee osuustoiminnallisen yritystoiminnan mittasuhteet tämän päivän Suomessa, mutta myös tuo esiin omistajuuskeskustelussa yhteistyön osaamisen ja yrittäjyyden rinnalle. Se myös valottaa osuustoiminnallisten yritysten erilaisia vastuita. Julkaisu on valmistunut loppuvuonna 2005.
   Osuustoiminnan neuvottelukunta perustettiin osuustoiminnallisten yritysten hallinnon ja johdon yhteistyöelimeksi marraskuussa 2001. Se on muun muassa edistänyt osuustoiminnan opetusta ja tutkimusta ja tehnyt osuustoimintaa tunnetuksi. Neuvottelukunta korostaa myös uusimmassa julkaisussaan osuustoiminnallisen yritysmallin kohtelua tasavertaisena muiden yritysmuotojen rinnalla sekä lainsäädännössä että yritysneuvonnassa.Nimityksiä-palstalla
kerrotaan muun muassa, että elintarviketekniikan insinööri AMK Timo Mustaniemi on nimitetty 1.3.2006 alkaen HK Ruokatalo Oy:n valmisteliiketoiminnan tuotantojohtajaksi. Mustaniemi myös vastaa Vantaan tehtaan johtamisesta.
Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset