text2.gif (876 bytes) 22.| 3. | 2002  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
  Markku Nummi

Bonukset haluttaessa rahana tilille vuonna 2003
Miljoona omistajajäsentä Op-ryhmässä
Osuuspankkiryhmään kuuluvien 244 osuuspankin omistajajäsenten määrä on ylittänyt miljoonan. Miljoonas omistaja oli tavoitteena ennen kuin Op-ryhmä täyttää 100 vuotta 14. toukokuuta.
   Miljoonas omistajajäsen on vientiassistentti Terhi Mikkola, jonka jäsenhakemus hyväksyttiin maaliskuussa Turun Seudun Osuuspankissa.
   Omistajajäsenten määrän kasvua vauhditti bonusjärjestelmän käyttöön otto vuonna 1999. Osuuspankissa asiakkuus ei merkitse automaattisesti jäsenyyttä, vaan jäseneksi liitytään yleensä tulojen vakiinnuttua ja pankkisuhteen syvetessä. Asuntolainan ottaminen ja sijoituspäätös ovat tyypillisiä ajankohtia valita myös omistajajäsenyys, Op-ryhmästä kerrotaan.
   Omistajajäsenyys tuo monia etuja pelkkään asiakkuuteen verrattuna. Rahallisesti arvokkain niistä on bonuskäytäntö. Bonuksia kertyy niin talletuksista ja rahastosijoituksista kuin luotoistakin, ja niitä voi käyttää monien pankkipalvelujen maksamiseen. Ensi vuoden kuluessa tulee mahdolliseksi saada bonukset myös rahana tilille. Rahana maksettavat bonukset ovat veronalaista pääomatuloa. Tällä hetkellä vero on 29 prosenttia.
Penttinen jatkaa puheenjohtajana
Osuuspankkikeskus-OPK osuuskunta piti osuuskunnan kokouksensa ja OKO Osuuspankkien Keskuspankki Oyj varsinaisen yhtiökokouksensa Helsingissä torstaina 21. maaliskuuta.
   Osuuspankkikeskus-OPK osuuskunnan hallintoneuvostoon valittiin erovuorossa olleista jäsenistä uudelleen vuonna 2005 päättyväksi kaudeksi Esa Härmälä, Erkki Laatikainen, Jorma Lehikoinen, Vesa Lehikoinen, Jorma Pere ja Heikki Teräväinen. Uudeksi jäseneksi vuonna 2005 päättyväksi kaudeksi valittiin Tuire Santamäki-Vuori.
   OKO Osuuspankkien Keskuspankki Oyj:n hallintoneuvostoon valittiin erovuorossa olleista jäsenistä uudelleen vuonna 2005 päättyväksi kaudeksi Jussi Hautamäki, Ilkka Heinonen, Erkki Laatikainen, Jaakko Ojanperä, Seppo Penttinen, Ulf Nylund ja Valvatti Remes-Siik. Uusiksi jäseniksi vuonna 2005 päättyväksi kaudeksi valittiiin Harri Kainulainen, Eero Lehti ja Heikki Eteläaho.
   Osuuspankkikeskus-OPK osuuskunnan hallintoneuvosto valitsi järjestäytymiskokouksessaan puheenjohtajakseen uudelleen Seppo Penttisen. Varapuheenjohtajiksi valittiin uudelleen Pertti Ruotsalainen, joka on puheenjohtajan ensimmäinen varamies, ja Simo Kauppi. OKO Osuuspankkien Keskuspankki Oyj:n hallintoneuvosto valitsi järjestäytymiskokouksessaan puheenjohtajakseen uudelleen Seppo Penttisen ja varapuheenjohtajakseen niin ikään uudelleen Paavo Haapakosken.
Kymmenen Gebhard-mitalia
Kymmenen osuuspankkilaista sai osuuspankkiryhmän korkeimman kunniamerkin eli  Gebhard-mitalin Osuuspankkikeskuksen osuuskunnan kokouksen yhteydessä.
   Gebhard-mitalin saivat OKOn hallintoneuvoston varapuheenjohtaja, koulunjohtaja Paavo Haapakoski Pyhäjoelta, Peräseinäjoen Osuuspankin toimitusjohtaja Olavi Ilola Peräseinäjoelta, Osuuspankkikeskuksen toimitusjohtaja Reijo Karhinen Helsingistä, Osuuspankkikeskuksen kehitysjohtaja Matti Korkeela Vantaalta, Savonlinnan Osuuspankin kehityspäällikkö Raili Kuosma Savonlinnasta, Lieksan Osuuspankin toimitusjohtaja Jorma Lehikoinen Lieksasta, Osuuspankkikeskuksen hallintoneuvoston varapuheenjohtaja, sairaalafyysikko Pertti Ruotsalainen Mynämäeltä, Etelä-Pohjanmaan Osuuspankkiliiton puheenjohtaja, talousjohtaja Keijo Sulkko Seinäjoelta, Okopankin toimitusjohtaja Hannu Tonteri Helsingistä ja OKOn johtokunnan jäsen, pankinjohtaja Helena Walldén Helsingistä.
   Lisää yksityiskohtia kokouksista OP-ryhmän kotisivuilla.

Valio on vuoden mainostaja
Valio on vuoden mainostajayritys. Se on Mainostajien Liiton vuosittain jollekin jäsenistään valitsema tunnustus.
   Perusteluissa mainitaan Valio esimerkilliseksi brandistrategiansa uusimisessa ja vahvan brandimielikuvan luomisessa. Valio on ollut myös edelläkävijä elintarvikkeiden terveysväittämien käytössä markkinoinnissa.
   Liitto pitää esimerkillisenä niin ikään Valion ylimmän johdon sitoutumista vahvojen brandien rakentamiseen ja hallintaan. Toiminnan todetaan pohjautuneen pitkäjänteisyyteen ja koko tuotantoprosessin valjastamiseen yhteistyöhön markkinointiviestintää rakennettaessa.

Tuottajain Maidolle ja Karjaportille
yhteiset tilat Mikkelissä
Karjaportti ja Tuottajain Maito ovat sopineet, että alueen kummankin toimialan tuottaja-asiat löytyvät vast´edes samasta pisteestä Karjaportin nykyisistä tiloista Mikkelissä.
   Portin hankintajohtaja Kari Tillanen kertoo, että kustannussäästöjen lisäksi asialla on muita yhteistoimintaetuja. Tuottajat saavat nykyistä laajempaa palvelua ja asiantuntemusta yhdessä paikassa, ja tähän asti lähes sama väki on erikseen sekä TM:n että Portin tiloissa. Toimipisteet tosin eivät ole kaukana, vaan noin sadan metrin päässä toisistaan eri puolella katua.

Agrimarketin uusin konekeskus Kouvolassa
Tuhannet viljelijät kävivät hörppäämässä avajaiskahvit ja tutustumassa uuteen Agrimarket Konekeskukseen sen aloittaessa Kouvolassa torstaina 21. maaliskuuta.
   Agrimarket-ketjun uusin Konekeskus yltää palveluillaan Lappeenrannan, Mikkelin, Savonlinnan, Lahden ja Kouvolan tuottajiin. Agrimarketilla on Kymenlaaksossa noin 1300 kanta-asiakasta ja 60 prosentin osuus alueen markkinoista.
   Konekeskus tavoittelee noin 12,8 miljoonan euron myyntiä vuonna 2002. Kouvolan Agrimarket Oy puolestaan asetti myyntitavoitteensa 20,9 miljoonaan euroon täksi vuodeksi. Kiinteistön omistaa Osuuskauppa Ympäristö.
Toimitusjohtaja 

Kaitilankadulla Kouvolassa ovat raskaat koneet, niiden asiantuntemus, rehu ja lannoitteet ja vaihtokoneet. Myymälässä on myös pientavaraa. ©Markku Nummi
Jouko Vehmas kertoo toiminnan tuloksen olleen viime vuonna tyydyttävät 2,7 miljoonaa markkaa.
   Konekeskuksen myyntitavoite tälle vuodelle on noin 12,8 miljoonaa euroa ja Agrimarket myymälän noin 20,9 miljoonaa euroa. Lisää Maatilan Pellervossa.

Muuta
- Kodin Pellervon pääsiäisnumero ilmestyi torstaina.

Agrimarketit ja K-Maatalous järjestävät yhdessä ennakkomyyntinäyttely Kone-Forum 2002:n Tampereen Pirkkahallissa 30.10.-1.11.2002. Vapaa sisäänpääsy. Edellinen yhteisesiintyminen Lahdessa oli kävijöidenkin mieleen.

 

 

ViikkoPellervon alkuun