text2.gif (876 bytes)  28 | 06 | 2002  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
 

Yritysostoja mahdollisesti tulossa lisää
Atria osti LRF:ltä osan Spirasta 
Atria Oyj on hankkinut lisää liha-alan liiketoimintaa Ruotsista. Yhtiö on ostanut osan Spira-konsernista.
   Atria on näin päässyt lähemmäs tavoitettaan laajentua lähialueilla, mikä Ruotsissa tarkoittaa joko markkinajohtajuutta tai toista sijaa Ruotsin osuusteurastamojärjestön Swedish Meatsin jälkeen.
   Neuvotteluissa mukana ollut pörssiyhtiö Sardus AB:n omistamat osakkeet eivät sisälly nyt solmittuun kauppaan.
   Atria saattaa tehdä lisää yrityskauppoja Ruotsissa, sillä tällä ostolla se nosti liikevaihtonsa 360 miljoonaan euroon, mutta tavoitteens on 400-500 miljoonan euron liiketoiminnot.
   Kaupalla Atria vahvistaa Ruotsissa omistamaansa Lithells AB:tä, jonka lukuun Spira-kauppa on tehty. Näiden liiketoimintojen yhteistyöllä on määrä saavuttaa noin 20 prosentin markkinaosuus Ruotsissa.
   Lithellsin ja Spirasta hankitun liiketoiminnan kesken saavutetaan Atrian mukaan merkittäviä synergiaetua. Spirasta ostetussa teollisuudessa työskentelevät työntekijät siirtyvät uuden omistajan palvelukseen, mutta ylemmät toimihenkilöt valtaosin jäävät Spiraan.

Iain Macdonald ICA:n pääjohtajaksi

Englantilainen Iain Macdonald on valittu kansainvälisen osuustoimintaliiton ICA:n uudeksi pääjohtajaksi.
   Tällä erää Macdonald toimii osuustoiminnallisen ryhmän strategiajohtajana. Hän tuli mukaan osuustoimintaan aloittaessaan työskentelyn Englannin osuustoimintaliitossa Skotlannissa 1979 ja siirtyi osuustoiminnalliseen tukkuliiketoimintaan 1980-luvulla.
   ICA:n verkkouutisessa kerrotaan lisäksi, että ranskankieltä taitava Macdonald aloittaa työnsä Genevessä syyskuussa 2002.

Osuuskunnan perustamisopas Wuokossa
Keväällä 2002 ilmestynyt Osuuskunnan perustajan opas on nyt sähköisessä muodossa uusosuustoiminnan kotisivuilla Wuokossa.
   A4-kokoista painettua opasta voi tilata Pellervosta, katso esittelyä.

Kasvinsuojelun SM-titteli Köyliöön
Ensimmäinen Kasvinsuojelun Suomen mestari leivottiin äärimmäisen tiukassa kilpailussa Vihdissä 26. kesäkuuta. Veli-Pekka Suni kamppaili voiton Köyliöön Kasvinsuojeluteollisuus ry:n, Maatilan Pellervon ja Agrimedia Oy:n järjestämässä kilpailussa.
   Kilpailu järjestettiin Nurmi 2002 -tapahtuman yhteydessä Kemiran Kotkaniemen tutkimustilalla. Tulokset Maatilan Pellervon uutisissa.

Valintoja
- Atria Oyj:n hallintoneuvosto on kokoontunut yhtiökokouksen jälkeen. Ilkka Yliluoma valittiin hallituksen varsinaiseksi jäseneksi eroa pyytäneen Juhani Mäen tilalle, muuten hallitus säilyy entisenä.

Arvonimiä
- Tasavallan presidentti on myöntänyt kauppaneuvoksen nimen ja arvon SOK:n hallituksen jäsenelle johtaja Reijo Lähteenmäelle.
- Tasavallan presidentti on myöntänyt yliagronomin nimen ja arvon Hankkija-Maatalous Oy:n hallituksen jäsenelle, hankintajohtaja Pentti Mutkalle.

 

Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset