text2.gif (876 bytes)  12 | 07 | 2002  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)

OT-lehden vanhat artikkelit heijastavat
aikansa talouden ja yhteiskunnan kuvaa 
Osuustoiminta-lehden vanhoista vuosikerroista valittuja artikkeleita julkaistaan tästä lähtien lehden Internet-sivuilla.
   Suomen Osuustoimintalehti perustettiin vuonna 1909, ja artikkeleita voi lukea tuosta vuodesta lähtien. Ohessa kuva olympia- ja Armi Kuusela -vuoden 1952 numeron 3 kannesta.
   Aluksi valikoima on suppea mutta täydentyy jatkuvasti. Verkkosivuille on Pellervossa valittu joitakin artikkeleita kultakin vuosikymmeneltä vuoteen 1997 saakka. Sen jälkeen valittuja artikkeleita on lehtien ilmestyttyä siirrettykin saman tien verkkoon, ja ne löytyvät lehden verkkosivujen Arkisto-osasta.
   Oletko kokeillut OT-lehden Tietovisaa? Tietovisa on nyt uudistettuna verkossa lehden kotisivuilla ja kertoo ajantasaisesti vastauksistasi kertyvistä pisteistä. Tietovisassa on jo kahdeksan osuustoimintaa sivuavaa eri aiheen sarjaa.

Osuuskunnan perustamisohjeita
myös ruotsiksi Pellervon verkossa
Keväällä 2002 ilmestynyt Osuuskunnan perustajan opas on nyt sähköisessä muodossa uusosuustoiminnan kotisivuilla Wuokossa.
   A4-kokoista painettua opasta voi tilata Pellervosta, katso esittelyä.
   Keskeiset osat osuuskunnan perustamiskysymyksissä oppaassa on myös ruotsinnettu uuden lain mukaisesti. Nämä luvut löytyvät sekä Wuokon ruotsinkielisiltä sivuilta että ruotsinkielisen osuustoimintajärjestön Finlands Svenska Andelsförbundin kotisivulta.

Osuustoimintapäivä lauantaina 6. heinäkuuta
YK ja ICA yhteistyöhön vakauden puolesta
Osuustoiminnan merkityksestä rauhan edistäjänä muistutetaan Pellervon ja Suomen YK-liiton antamassa Osuustoimintapäivän tiedotteessa. Lauantaina 6. heinäkuuta on Kansainvälinen osuustoimintapäivä ja YK:n 8:s Kansainvälinen Osuustoiminnan Päivä.
   Vaurauden epätasainen jakautuminen ja tasa-arvon puute edistävät epävakaita oloja, syrjäytymistä, tyytymättömyyttä ja terrorismia, todetaan tiedotteessa.
   Osuustoiminta puolestaan antaa ihmisille itselleen vaikuttamisen mahdollisuuksia, lievittää köyhyyttä ja levittää periaatteidensa mukaisesti demokratiaa, tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta, avoimuutta.
   Kansainvälisen osuustoimintaliiton ICA:n presidentti Ivano Barberini vieraili YK:n pääsihteerin Kofi Annanin luona viime keväänä. Annan niin ikään piti osuustoimintaa merkittävänä mahdollisuutena vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja maailman tilaan. Lue ICA:n uutinen tapaamisesta.
   Kansainvälinen Osuustoimintaliitto ICA ja YK etsivät uusia tapoja tiivistää keskinäistä yhteistyötä tukeakseen kestävää taloudellista ja sosiaalista kehitystä maailmassa.

Alueosuuskaupoissa äänestysinto kasvanut
S-ryhmän asiakasomistajat äänestävät jo takavuosia aktiivisemmin osuuskauppansa vaaleissa. Edustajiston vaaleissa on kirjattu jopa yli 50 prosentin äänestysaktiivisuuksia.
   Osuuskauppojen ennen vaatimatonta äänestysintoa ryhtyivät osuuskaupat ja SOK:n osuustoimintaosasto yhdessä parantamaan. Esimerkiksi Pohjois-Karjalan Ok:n edustajiston vaaleissa äänesti viimeksi yli 18000 asiakasomistajaa, määrä edusti 52 prosenttia kaikista asiakasomistajista. Vastaavasti Ok Peeässän, Ok Keskimaan ja Satakunnan Ok:n edustajiston vaalien äänestysaktiivisuus nousi 42-43 prosenttiin.
   Viidentoista viime vuoden aikana kansainvälisesti verrattuna erinomaisiksi nousseet äänestysprosentit ovat saaneet Suomessa vierailleet ulkomaisten osuustoiminnan järjestöjen edustajat ihmettelemään tällaista osallistumisaktiivisuutta.

Www.pellervo.fi 
Pellervon kotisivu Internetissä on avautunut tähän asti myös osoitteella www.pellervo.fi/kotisivu.htm, nyt osoite on pelkästään www.pellervo.fi, haluttaessa se voidaan täydentää www.pellervo.fi/index.html, mutta loppuosaa varsinaisen osoitteen perään selaimet eivät yleensä vaadi.

Muuta
- Kodin Pellervo ilmestyy joka kuukausi. Tuore heinäkuun numero neuvoo teemasivuillaan miten säilöä kesän kasvukauden ruokasatoa talveksi.
   Eväiden makuun päästään jo heti ensi lehdillä veneretkellä Kymijoella.

 

Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset