Lehden kotisivulle


Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Päävalikko

Maatilan Pellervo

HEINÄKUU 4 | 7 | 2002

Katso koko sisältö.

Kiitollisuutta
Tyytymättömyyden aiheita löytyy etsimättä. Löytyy kiitollisuudenkin aiheita, muistutetaan pääkirjoituksessa.
   Miten Romanian Suomesta käännytetyt romanit tähän liittyvät?

*Lue koko juttu

Kymijoki
Kaikkien elämän kiemuroiden jälkeen Riitta Noriola-Eskola pysähtyi kotiseudulleen Kymijoen kainaloon. Pienellä yrityksellä on kaksi jokivenettä, joiden kyydissä nautitaan joen luonnosta ja taukopaikalla eväistä.

  ©Pirjo Rönkkö

Kierros joen rannoilla osoittaa, että siellä ikänsä pysyneet ihmisetkin arvostavat elinpiiriään kuten Riitta.

Vanhan Märrin pelastus
Vanhojen rakennusten kohteena on tässä lehdessä mouhijärveläinen Märrin talo, jossa on nyt aamiaismajoitusta.
   Upea kokonaisuus, jolla on myös toisenlainen menneisyys, emäntä Leena Jokinen nimittäin osti aikanaan koko "roskan" huutokaupassa, maksoi velkaansa vuosia, mutta nyt on aika toinen: kiinteistö kukoistaa.

Eturauhasia seulomaan
Toissa vuonna eturauhassyöpää potevia miehiä tavannut Jarmo Uusi-Rintakoski kävi vaihtamassa kuulumisia saman porukan kanssa.
   Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä. Porukan miehet ovat pahoillaan siitä, että eturauhassyövän joukkoseulontaa ei saada aikaiseksi. Se maksaisi kymmenen euroa miestä kohden.

*Miesten mietteitä

Tuhansien kukkien puutarha

Kodin Pellervo vieraili Rääkkylässä Pirkko Kaasinen puutarhassa. Tulijaa odottivat  perinteiset puutarhakukat: liljat, iirikset, akileijat, särkyneet sydämet. Mutta minkälaisena kokonaisuutena!
   Kukkatarha on vuosikymmenien työn tulos. Osa kukkakedon kasveista on luonnonkasveja. Emännän lemmikkejä ovat maatiaispionit.


..kuin ornamenttinauhaa.
Kuva Jaakko Kilpiäinen

Raamatulliset kasvit ovat saaneet oman reviirinsä, Marian puutarhan. Emäntä myös harrastaa ikonimaalausta, ja sillä samalla tarkkuudella vaikuttaa puutarha kehittyvän.

Purkkiin ja pakkaseen
Tottunutkin sadon purkittaja ilahtuu uusista säilöntäresepteistä, saati Kodin Pellervon ruokatoimittajan Pirjo Saastamoisen vinkeistä.
   Nyt pannaan hedelmiä, marjoja, juureksia, sieniä kutakin lajilleen sopivasti joko lasipurkkiin tai pakastinrasiaan. Syntyy sosetta, hunajalla paranneltua marjapurkkia, omenalohkoja.
   Marjoja nautitaan kesällä roppakaupalla, ne kuuluvat myös leivonnaisten koristeeksi. Voi olla tyytyväinen, jos on tilaisuus nauttia kuninkaallisen hyviä kesäherkkuja.

*Näin säilöt herkullisesti
*Marjaisia leipomuksia

..ja paljon muuta luettavaa
Heinäkuun Kodin Pellervossa tarkastellaan lisäksi niittyjen pieneläimien oloja, torjutaan tulvia pajumatolla, tutustutaan kehitysvammaisiin Joonas-koulussa Orivedellä, nyplätään pitsiä Raumalla, viivytään hetki matonpesijöiden juttusilla, käydään Kustavissa Volter Kilven kotisijoilla. 
   Vajan takana  ihastellaan Salosten kanatarhaa, jossa riittää puuhaa Oliverille, Akselille ja Eemilille. Lukija voi saada kipinän vaikka sukututkimukseen Internetissä.


Pellervon vuoden 2002 koko paketissa on:
12 Kodin Pellervoa
10 Maatilan Pellervoa
ja kaikille tilaajille Iso Kalenteri.

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 22. elokuuta 
ja Maatilan Pellervo 8. elokuuta.

*Tilaajapalvelu
*Pellervosta myös muuta lukemista


| Sivun alkuun | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Julkaisupalvelu | Palaute | Pellervon etusivu |