text2.gif (876 bytes) 07 | 09 | 2001  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
Pellervosta kuusi edustajaa
Neuvottelukunta kokoaa 
osuustoiminnan eri suunnat
Pellervo ja kuluttajaosuustoimintaa edustavat SOK, Elanto ja Tradeka ovat perustaneet osuustoiminnan neuvottelukunnan viime keväänä.
   "Neuvottelukunnan ensimmäinen kokous on marraskuussa", kertoo Pellervon johtokunnan puheenjohtaja Marcus H. Borgström.
   Parhaillaan hiotaan 12-jäsenisen neuvottelukunnan kokoonpanoa.
   Pellervo on jo valinnut neuvottelukuntaan omat edustajansa. Borgströmin lisäksi siinä ovat Pellervon johtokuntaan kuuluvat Anne Kylmäniemi, Kari Inkinen, Seppo Penttinen, Harri Kainulainen, Arimo Uusitalo ja neuvottelukunnan sihteerinä toimitusjohtaja Samuli Skurnik.


Pellervon johtokunnan puheenjohtaja Marcus H. Borgström toivoo neuvottelukunnalta potkua osuustoiminnan professuurin perustamiseen.

   Neuvottelukunta on osuustoiminnallisten yritysten hallinnon ja johdon epävirallinen keskustelufoorumi.
   "Luontaisia aiheita neuvottelukunnalle on osuustoiminnallisen yritysmuodon edunvalvonta, siihen liittyvät kilpailupoliittiset, lainsäädännölliset ja tietyt kansainväliset yhteydet", mainitsee Borgström.
   Erityisesti Pellervon johtokunnan puheenjohtaja toivoo, että neuvottelukunta saa vauhtia myös siihen keskusteluun, joka liittyy osuustoiminnan professuurin perustamiseen.

Niinijoen Osuuspankki hankki myös postipalvelut
Pellervolle uusia jäseniä
Pellervon johtokunta on vahvistanut kahden uuden yrityksen jäsenyyden Pellervo-Seurassa.
   Artjärven Osuuspankki ja Niinijoen Osuuspankki Loimaalta ovat Pellervon uusia jäseniä elokuusta 2001 lähtien. Pellervolla on nyt noin 430 jäsentä.
   Niinijoen Osuuspankki on maamme vakavaraisimpia osuuspankkeja. Toimitusjohtaja Timo Seikkula kertoo, että tuloskehitys tänä vuonna näyttä mukavalta. Kuluvan vuoden liiketoiminta on sujunut kuten viime se sujui viime vuonna joka oli pankin historian paras. Heinäkuun 2001 loppuun mennessä talletukset ovat lisääntyneet 6-7 prosenttia, lainapuolella kehitys on ollut yli 8 prosenttia viime vuoden vastaavaa aikaa parempi.
   Noin 1500 asiakkaansa asioita hoitamalla pankki saa aikaan kahdeksan miljoonan markan vuotuisen liikevaihdon. Seikkula kertoo, että tulosta jaetaan asiakkaille: palvelumaksut on puristettu pieniksi.
   Juuri tällä viikolla Niinijoen Osuuspankki avasi tiloissaan postin. Pankki halusi säilyttää postin lähellä asiakkaitaan, vaihtoehto olisi ollut kirkonkylä tai Loimaan kaupunki. Toinen uudistus koskee asiointimukavuutta: konttorin asiakastiskejä remontoidaan.
   Niinijoen Osuuspankki täyttää 100 vuotta 12.11.2002. Se aloitti Seikkulan kuvauksen mukaan kyläosuuskassana pian sen jälkeen kun Pellervosta Juho Torvelainen oli käynyt paikkakunnalla osuustoimintaa virittämässä.
   Pellervosta tehtyjen yrityskäyntien kuva-albumissa on muiden muassa uusien jäsenten toimitusjohtajien kuvat.

Muuta:
- Maatilan Pellervon torstaina ilmestyneessä syyskuun numerossa opastetaan tuottajille, miten lihatalot saavat nykyistä terveempää sianlihaa ja lihantuottajat lisää tuloja. Oleellista on sikojen hyvinvointi.

- Pellervon Päivä 2002 -seminaari järjestetään 18.4.2002 Helsingissä.

- HK Ruokatalo -konsernin taloushallintoon rahoitusjohtajaksi on nimitetty ekonomi Irma Kiilunen 1.9.2001 alkaen.

 

 

ViikkoPellervon alkuun