Maatilan Pellervon kotisivulle


Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot
Tilaukset, osoitteenmuutokset

Uutiset
lkodinp.gif (533 bytes)
www.pellervo.fi

joulukuu.gif (3067 bytes)

ATK, ekonomia
9kansi_00.gif (38842 bytes)Painetun lehden sisältö

Jaksaminen 
Mitkä ovat MTK:n haasteelliset tehtävät ja miten osuuskunta voi auttaa ihmisiä jaksamaan?
*Lue pääkirjoituksesta
Pelastajahake
Perhon Energiaosuuskunta muuntaa risukot lämmöksi ja jakaa siinä sivussa 650 000 markkaa vuodessa metsänomistajille.
   Järkevä työ on huomattu: osuuskunta saa tunnustusta. Puusta tehdään monenlaista haketta ja nappulaa ja siitä saa kevyttää polttoöljyä korvaa pyrolyysiöljyä. Ei ihme, että jotkut pitävät haketta ennen pitkää maaseudun pelastajana.
*Lue energiaosuuskunnasta
Luomueläin
Luomueläintä eläinlääkäri ei voi hoitaa aivan kuten hän hoitaa muita potilaitaan, mutta tehokasta lääkehoitoa luomueläimenkin on saatava kun tilanne niin vaatii.
   Miten homeopatia luomueläimen hoitokeinona toimii ja tehoaa? Maatilan Pellervon luomuosuudessa Jouko Koppinen Lihakunnasta selittää asian.
Sisarusten pureskelema luomuhuuli   Tervettä järkeä luomutuotantoon soveltavat Oke ja Marja Laitinen Hausjärvellä. Tuomelassa se, mikä on määritelty vain keskieurooppalaisia oloja ajatellen, saa selväjärkisen paikallistoteutuksen. Kuvassa possu, jota sisarukset ovat survoneet hiomattomilla hampaillaan. Kun hampaat hiottiin, säilyivät emakon nisät ja pahnueen porsaiden kärsät terveinä.
Lähiluomua
Luomuliiton puheenjohtaja Esa Partanen lupaa toitottaa jatkossakin pienimuotoisen luomujalostuksen puolesta suurtuotannon täydentäjänä.
   Kuusikymmentä kauppaa kilpaili vuoden 2000 luomukaupan tittelistä. Marja-Riitta Kottila Finfood Luomusta huomasi, että kilpailu paransi luomutuotteiden esilläoloa kaupoissa. Kauppiaat eivät tunnu saavan tietoa tarpeeksi luomutuottajista.
*Vuoden luomukaupat
*Partasen lähiruokaperusteet
24 koneuutuutta
Agronic 1302 Combiesitteli Agrimarket ennakkomyyntipäivillä Seinäjoella. Ennakkomyynnin suosio kasvaa.
   Rosenlewin uusiin 3000-sarjan puimureihin saa jopa seitsemän metrin leikkuupöydän. Junkkari teki tehokkaan tarkkuussilppurin ja Agronic 1302 Combi (kuvassa) on hyvä kotimainen vaihtoehto pyöröpaalainsäilörehun yhdistelmäkoneeksi. Uusi tehokone on myös Junkkarin
   Vastedes nähdään myös viljankuivaajia, joita ei ole peitetty rakennuksen sisään, sellaisen teki Antti-Teollisuus.
*Raportti Seinäjoelta
Terveydenhuollon
mallit lihatiloille sisältyvät tämänkertaiseen Terve Eläin -liitteeseen. Mallit ovat osa Lihakunnan Turvallinen kumppani -hanketta.
   Erikoiseläinlääkäri Pirjo Salmela ja kotieläinagrologi Eljas Kotilainen ovat tilojen ja eläinlääkärien ohella palvelun avainhenkilöitä.
   Mallit ovat nyt saatavilla Maatilan Pellervon verkkosivulta täytettävinä Word-lomakkeina.
   Napauta linkkiä. Valitse selaimen vaihtoehdoista, haluatko avata tiedoston vain tallentaa sen koneellesi.
*Terveydenhuoltokäynti lihanautakasvattamoon
*Terveydenhuoltokäynti pihvilihakasvattamoon
Verkkotunnuksia
tulee lisää. Kansainvälinen verkkotuksia käsittelevä järjestö ICANN on julkistanut ainakin seitsemän uutta tunnusta: aero, .biz, .coop, .info, .museum, .name ja .pro. Ne tulevat käyttöön ensi keväänä. Vuoden 2001 alussa on määrä ilmoittaa, mitkä tahot tunnuksia myöntävät.
   Pekka Ruusunen Eficor Oy:stä näkee, että muutaman vuoden kuluttua ohjelmien asentamisen omille tietokoneille korvaa eri toimintojen vuokraus verkosta.
   Tuoreita tietoja esimerkiksi BSE-tilanteesta saa maa- ja metsätalousministeriön sivulta www.mmm.fi/interventio/ajankohtaista.htm.
*BSE-tapauksia eri maissa

Varmista tilauksesi vuodeksi 2001. Silloin ilmestyy yksi Maatilan Pellervo enemmän.


| Sivun alkuunUutiset | Pellervo | www.pellervo.fi |