HUHTIKUU
17 | 4 |
2003 ViettelyksiäKahvipöydän houkutuksena on monenlaista hyvää. Leivonnaisiin on kätketty hunajaa, mansikoita, suklaata, hedelmiä... Hennan hunajakakku Sekoita pehmeä rasva ja hunaja tasaiseksi seokseksi. Lisää munat ja keltuainen yksi kerrallaan. Sekoita jauho-leivinjauheseos joukkoon vuorotellen kerman ja appelsiinimehun kanssa. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 1 1/2 litran rengasvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä. Sekoita valkuaisesta ja tomusokerista levittyvä tahna. Mausta kuorrutus hyvin pestyn appelsiinin raastetulla kuorella ja värjää halutessasi karamellivärillä. Levitä kuorrutus kakun päälle. Helpot mansikkaruudut Sulata rasva suuressa kattilassa ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää kattilaan sokeri, munat yksitellen ja jauhoseos. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle (30 x 40 cm). Paloittele kohmeiset mansikat, laita sinne tänne taikinan päälle ja ripottele mantelilastut pinnalle. Paista 175-asteisen uunin keskellä noin 30 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi. Maukkaat mokkamuffinit Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita jauhot, vanilliini ja kaakao. Lisää jauhoseos, jäähtynyt rasva ja rahka/levite munavaahtoon. Täytä vuoat 3/4 korkeudelle. Paista 200-asteisen uunin keskellä 10–15 minuuttia. Valmista halutessasi kuorrutus sekoittamalla pehmeään rasvaan muut aineet. Levitä jäähtyneiden muffinien päälle. Keväinen aprikoosikeikaus Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita jauho-leivinjauhe-vanilliiniseos vaahtoon vuorotellen kerman kanssa. Levitä taikina reilusti voideltuun ja kookoksella jauhotettuun noin 23 sentin vuokaan. Nostele valutetut aprikoosit tasaisesti päälle. Paista 175-asteisen uunin keskellä 45–55 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa kakku. Hieno appelsiinirulla Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet sihdin läpi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle 30 x 40 sentin uunipannulle. Paista 225-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia ja kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Sekoita pehmeään rasvaan täytteen muut ainekset. Levitä täyte levylle ja laita appelsiinikuutiot päälle. Kuutioi appelsiinit lautasen päällä ja kostuta levy ennen täyttämistä valuneella appelsiinimehulla. Kääri levy rullalle ja anna tekeytyä kylmässä. Sitruuna-marenkitorttu Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri. Lisää sulatettu rasva ja painele taikina 24 sentin piirasvuokaan, pistele haarukalla ja pane kylmään kovettumaan. Sekoita vesi, sokeri, maizena ja sitruunamehu kattilassa. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehua 2–3 minuuttia. Sekoita joukkoon keltuaiset, rasva ja sitruunankuori. Paista pohja kypsäksi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Levitä täyte päälle. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vatkaten. Levitä tai pursota marenki piirakalle ja pane uuniin 5–10 minuutiksi, kunnes pinta saa väriä.
|