Maatila Pellervo


Uusin lehti
Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot

Tilausjulkaisut
Uutiset
Pellervo
www.pellervo.fi

 


Lehden etusivu

Tammikuu 1999

Metsänumero


Metsä pankkimme
Pääkirjoitus, Martti Seppänen

Lisää hyvinvointia metsästä
Kansallinen metsäohjelmamme valmistuu pian. Sen tavoitteena on nostaa metsätalouden tehoa ja parantaa alan kansainvälistä kilpailukykyä, mutta ohjelma tulee muistamaan sen, että metsissämme kiemurtelevat eränkävijäin polut ja ladut, niiden eläimistö ja kasvusto voi hyvin, ja että itse metsä kukoistaa.
*Artikkeli kansallisesta metsäohjelmasta
* Metsäohjelmakeskustelu Internetissä

Mitä kuuluu puukauppaan?
Kotimainen puukauppa on hiljentynyt talveksi. Tulevista hintaneuvottelusta ei odoteta helppoja, koska vientituotteet ovat halventuneet.
*Tuontipuuta ennätysmäärä

Avaa Kemiran maatilakokeet 1998
Maatilan Pellervossa 1/99 on 18-sivuinen osa, jossa on Kemiran viime vuoden maatilakokeiden tulokset. Ankeista kasvuoloista huolimatta koetiloilla yllettiin mukaviin satoihin muissa paitsi rukiissa, ruisvehnässä ja rypsissä, mutta koetiloilla onkin kovaa ammattiväkeä.
   Koetulokset ovat jatkossa nähtävinä myö Maatilan Pellervon Internet-sivuilla.

Metsätuote se on öljykin
Pesuaineita, tekstiilejä, koruja, ruokaa - puu on mitä ihmeellisin eri tuotteiden raaka-aine. Yksi tärkeimmistä on öljy. Ainakin raahelainen MasaOils pärjää hyvin tuottaessaan teollisia voiteluaineita männystä.

Brittinaudoista kumiteloihin
Maatilan Pellervon toimittaja vieraili Englannissa Royal Smithfield Showssa ja karjatilalla. Näyttely ei ole suunniteltu pientiloille, mutta niitäpä ei paljon Brittein saarilla olekaan. Vaikka vierailutilalla (vuokratila) on maata satoja hehtaareja ja lähes kahdensadan pään lypsykarja, tiukkaa sanovat viljelijät olevan.
    Smithfield Shown koneissa keskityttiin kehittämään esimerkiksi maan pintapaineita pienentäviä ratkaisuja: näyttelystä kertyikin kuvia kumiteloista.
   
Royal Smithfield Showssa Lontoossa esiteltiin kumiteloja, joilla pienentää pintapainetta pellolla. Kuva Jussi Knuuttila


*Seuraava Kodin Pellervo 28.1.
*Maatilan Pellervo 11.2. Silloin mukana lohkokirjanpitosivut


| Sivun alkuun | Uusin lehti | Uutiset | Pellervo | www.pellervo.fi |