Maatilan Pellervon kotisivulle


Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot
Tilaukset, osoitteenmuutokset

Uutiset
Kodin Pellervo
www.pellervo.fi

toukokuu.gif (2646 bytes)

Teemana karja

mp5_01.gif (37332 bytes)Sijoittakaa siemeneen
Siemeneen kannattaa satsata, teroittaa päätoimittaja.
*Lue lisää
Iso navetta - vähän työtä?
Peltoset Perniöstä tekivät uuden navetan. Niin tekee moni muukin, mutta tässäpä on nähtävissä sellaisia oivalluksia, jotka eivät sinänäsä maksa mitään, hyvä suunnittelu vain tekee navetasta toimivan ja viihtyisän.
   Karja saa seosrehua. Apevaunun sijasta tässä navetassa rehu sekoitetaan kiinteässä sekoittimessa ja jaetaan eläinten eteen ketjuruokkijalla.
   Lypsyasemalle mennään navetan valoisimpaan osaan. Aseman suurista ikkunoista avautuvat hyvät maisemat, valo parantaa näkyvyyttä ja työn laatua.
   Navetassa kävijät ovat huomanneet, että trafiikki siellä sujuu ongelmitta ja järkevästi.
*Tässä lisää navetan yksityiskohdista
Jättiopas: Näin torjut eläintauteja
tautiaita.jpg (22774 bytes)Katastrofit milloin siipikarjan, sikojen tai nautojen tuotannossa ovat seuranneet toistaan Euroopassa. Suomalaisenkin on syytä olla varovainen.
   Maatilan Pellervossa on nyt suuri eläintautien torjunnan opas. Neuvomme miten kannattaa suhtautua tilakäynteihin, mitä tehdä niiden jälkeen ja miten voi vähentää omalla tilallaan eläintautien riskiä.
   Oppaassa on runsaasti käytännön vinkkejä tuottajille. Kuvassa tila, jossa tuotantotiloissa vierailevat vaihtavat vaatteita. Omat vaatteet jäävät levyllä aidatun penkin toiselle puolelle.g
   Lisäksi kerromme pahimpien ja yleisimpien tautien ominaisuudet, oireet ja leviämistiet.
*Miksi opas ja mitä siinä on?
*Linkit artikkeleihin
Meneekö luomurypsi biodiversiteetille?
Luomuneuvoja Esa Partanen toteaa, että luomurypsin viljelyssä on ristiriitoja luonnon kanssa ja monen satokin on mennyt biodiversiteetille - Kankkulan kaivoon.
   Partanen neuvoo, että luomurypsin kylvöön ei ole kiiruste etelässäkään ennen kesäkuun puoliväliä. Tuholaisiakin voidaan jujuttaa muualle kuin itse satolohkolle.
*Jujutuskeinoja
Hevi-myyjän pitäisi tietää
Finfood Luomun Marja-Riitta Kottila kertoo, että kaupan hevi-osaston (ei musiikki-, vaan hedelmä- ja vihannesosaston) myyjä ei välttämättä uskalla myydä täysillä luomutuotteita; ne kun tuppaavat loppumaan yleensä kesken.
   Siitä taas seuraa, että viljelijöiden varastot eivät nekään vajaannu, ja uutta satoa pitäisi uskaltaa kylvää. Hyvä esimerkki puolestaan on luomumaidon hintalisä.
*Lisää Kottilaa
Terve Eläin -liitteen lääkäri palkittiin
Maatilan Pellervon Terve Eläin -liitteen eläinlääkäri Veikko Tuovinen on valittu Vuoden 2001 eläinlääkäriksi.
   Tuovinen on terveydenhuoltoeläinlääkäri A-Tuottajat Oy:ssä Kuopiossa.
Farmari 2001
on ensi kesänä 3.-5. elokuuta Kuopiossa.
   Näyttelyssä puhutaan paljon laadusta ja turvallisuudesta, varsinkin ruoan turvallisuudesta.
   Alkiohuutokauppa on kotieläinosastolla lauantaina 4.8. klo 11.00-12.00. Huutokaupassa myydään pohjoissavolaisista lehmistä huuhdeltuja alkioita eniten tarjoaville. Luovuttajaeläimet ovat jalostusarvoltaan vähintään sonninemätasoa.
*Farmarin omat kotisivut

Saatko lehden luettavaksesi?
Joko sait Ison Kalenterin?
Pellervon oheistuotteita


| Sivun alkuunUutiset | Pellervo | www.pellervo.fi |