Maatilan Pellervon kotisivulle


Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot
Tilaukset, osoitteenmuutokset

Uutiset

Kodin Pellervo
www.pellervo.fiTeema: Metsä. Valitse mieleisesi juttu lehdestä.  >>

Sisua riittää,
kirjoittaa päätoimittaja ja toteaa sitä tarvittavankin. Alueiden välinen ristiriita on huono asetelma, silti suuri osa viljelijöistä mielii investoida. Tuotannon laajentaminen houkuttaa niin ikään, mutta se on jo kiinni kollegoistakin.
*Nämä ovat näkymät >>
Eläin tahtoo tuoretta
Tuorevilja on erinomaista nautojen ja sikojen ruokintaan, toteavat tutkijat. Siipikarjalle tilanne näyttää samalta. Nyt on toimiva ruokinta-automaattikin murskeviljalle.
*Mitä enää odotetaan? >>
Laskeeko vellova aikamme keskisatoa?
Maatilan Pellervon viljaliitteessä kysytään, mihin häviävät viljapeltoon laitetut panokset. Niillä pitäisi kertyä satoa selvästi enemmän kuin 3180 kiloa, mikä oli viime vuoden keskisato. Selityksiä löytyi aina henkisistä syistä tukkoon menneisiin salaojiin.
   Potin korjaavat koko rintamalla huolellista työtä tekevät viljanviljelijät. 
*Neuvojien tulkintoja >>
Osuuskunta lämmittää Kuortaneella
Kuortaneen energiaosuuskunta etsii uusia kohteita lämmölleen. Nyt siitä nauttivat jo vanhainkodin ja rivitalojen asukkaat.
*Näin se toimii >>
Alkionsiirto yleistynyt
Alkionsiirrot lisääntyivät viime vuonna kymmenen prosenttia edellisen vuoden määrästä. Alkiokeskuksen toimitusjohtajan Hannu Myllymäen mukaan tuorealkiot tiineyttävät varmemmin kuin pakastetut; ja niitä juuri käytetään alkiorenkaissa, jotka muutenkin säästävät kuluja.
*Tuorealkio tehoaa >>
Luomupolitiikkaa
Peltoalan prosentuaalisella osuudella mitattuna Euroopan kolmanneksi suurimman luomumaan - Suomen - ei ole varaa höllätä luomun kilpailukyvyn edistämisessä, varoittaa luomuneuvoja Esa Partanen.
*Partanen piipahtii Rysälässä  >> 
Jokaiselle tilaajalle Iso Kalenteri 2004
Onko esi-isiltä jäänyt kalenteri, josta voi lukea omakätisesti kirjoitettuja kommentteja?
   Älä katkaise sukupolvien ketjua, tai aloita se itse.
   Kodin Pellervon tai Maatilan Pellervon tilaajat saavat Ison Kalenterin tilaajaetuna. Iso Kalenteri on myös paljon erikseen tilattu tuote niin maatilalle kuin kaupunkilaisperheeseen.
*Mediakortti 2005 >>

Seuraava Maatilan Pellervo ilmestyy 4.3.2004, teemana kasvinviljely.
Kodin Pellervo ilmestyy seuraavaksi 19.2.2004. Sen teema on matkailu.| Sivun alkuunUutiset | Kodin Pellervo | www.pellervo.fi |