Maatilan Pellervon kotisivulle


Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot
Tilaukset, osoitteenmuutokset

Uutiset

Kodin Pellervo
www.pellervo.fiTeema: Kasvinviljely. Äänestä mieleisesi juttu lehdestä.  >>


Kuvat Paavo Tuovinen, Saara Liespuu, Teemu Pakarinen
Kuluttajalle tietoa
Kuluttajat arvostelevat ajoittain käytäntöjä maataloudessa. Pääkirjoituksessa katsotaan, että heille on annettava myös oikeita tietoja, joiden perusteella he pystyvät arvioitaan tekemään. Elleivät kuluttaja tunne maatalouden asioita, he eivät ilmeisesti myöskään osaa arvostaa sitä.
*Kuluttajaoppia >>
Rypsin teemasivut
Rypsin lisäkäytölle on mahdollisuuksia, ja se on hyvä viljelykierrossa sekä pärjää katetuotossa vehnälle. Rypsillä voi myös tasata työhuippuja. Rypsin suorakylvökin onnistuu.
   16-sivuisessa liitteessä tutustutaan kahden vannoutuneen rypsinviljelijän menetelmiin, annetaan viljely- ja kasvinsuojeluohjeita ja kuulostellaan rypsiä käyttävän teollisuuden näkemyksiä.
*Näillä perusteilla >>
*Katetuotto >>
*Rypsiä tai rapsia >>
JD:n osia myös Suomesta
Maailman suurin maatalouskoneiden valmistaja John Deere työllistää myös Suomessa. Maatilan Pellervoon koottiin eri puolilla maata tehtäviä osia - ja niitä löytyi runsaasti.
Monimuotoista yrittämistä

Kimmo Räsänen myy esimerkiksi villisian kinkkua.
Kuva Helena Romppanen
Suurella osalla maatiloista ansaitaan muullakin kuin perusmaataloudella. Polvijärveläisperheessä luovuttiin lehmistä ja tehdään uusiokasetteja kirjoittimiin luomuviljelyn ohessa. Juukalaisella tilalla on erikoistuttu lintuihin. Ilomantsilaisessa tarhassa möyrivät villisiat.
   Professori Harri Luomala tutkii kuluttajien käyttäytymistä ja sanoo, että yrittäjille on kohtalonkysymys tietää, mitä kuluttajat haluavat.
Näin Ruotsissa
Tammimyrskyn Ruotsissa kaatamat puut uhkaavat mädäntyä metsiin. Noin neljäsosalla yksityisistä metsänomistajista on metsävakuutus. Poliitikkojen päätökset viipyvät eikä korjuu suju.
   Tuhometsien omistajien karsean tilanteen kuvaus Maatilan Pellervossa.
Jätevesirakentaminen vauhdissa
Satoja jätevesien käsittelyjärjestelmiä on jo rakennettu maaseudulle. Uusi asetus jätevesien käsittelystä on ollut voimassa runsaan vuoden.
Uusinta vakuutustietoa viihteen lomassa
Uusinta tietoa maatilayrittäjän vakuutusturvasta saavat Pellervon lukijapäiville osallistuvat 15.-17. huhtikuuta 2005 Ikaalisten kylpylässä.
   Työkyvyn ylläpitäminen on osa lukijapäiviä, sillä Hali-Buli -hauskanpito kuuluu ohjelmaan. Oloa kohennetaan myös Ikaalisten kylpylän palveluilla.
*Ohjelma, yhteystiedot, hinta >>
Sikojen lääkinnän suhde tulokseen 
Seuranta osoittaa, että parhaita tuloksia saavat sikalat käyttävät rahaa eläinlääkintään enemmän kuin tuloksiltaan heikot sikalat. "Aiheesta on tosin vähän tutkimustietoa", toteaa tohtori Veikko Tuovinen SETH:sta. Terve Eläin -liitteeseen on koottu nyt näistä asioista sikalayrittäjän näkökulmasta.
*Tästä on kysymys >>
*Näin tekevät Rantsit Varpaisjärvellä  >>
 
Kirjasuositus
Luomuneuvoja Esa Partanen rohkaisee luomutuottajia käymään käsiksi uuteen kirjaan: Elämää pellossa - Suomen maatalousympäristön monimuotoisuus. 
*Elämää pellossa >>
Jokaiselle tilaajalle Iso Kalenteri 2004
Onko esi-isiltä jäänyt kalenteri, josta voi lukea omakätisesti kirjoitettuja kommentteja?
   Älä katkaise sukupolvien ketjua, tai aloita se itse.
   Kodin Pellervon tai Maatilan Pellervon tilaajat saavat Ison Kalenterin tilaajaetuna. Iso Kalenteri on myös paljon erikseen tilattu tuote niin maatilalle kuin kaupunkilaisperheeseen.
*Mediakortti 2005 >>

Seuraava Maatilan Pellervo ilmestyy 3.3. teemanaan Kasvinviljely.
Sitä ennen ilmestyy Kodin Pellervo 17.2.2005. Lehden teema on Asuminen, peruskorjaus.| Sivun alkuunUutiset | Kodin Pellervo | www.pellervo.fi |