Lehden kotisivulle


Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Päävalikko

Maatilan Pellervo

ELOKUU 2003

Puutarhan syksy

Muutto 
Voisipa pääkopan siivota turhista roskista kuten työhuoneensa ja tehdä tilaa uusille asioille, kirjoittaa päätoimittaja muuton keskellä.

*Muitakin muuttoajatuksia

Vuonislahti
Kyläkonttorin hoitajaksi pestatusta Tapio Kainulaisesta tehtiin kylätaiteilija, koska hänellä nähtiin olevan siihen kykyjä.
   Niin kylä tarvitsee tekijänsä, ja Kainulainen on innostunut. Vuonislahti Pielisen rannalla on luonnonkaunista seutua, missä kyläläiset 


  
©Pekka Haraste 

sinnittelevät itse luomissaan töissä, matkailijat viihtyvät. Silloin tällöin palaa takaisin kotisijoilleen joku muuta maailmaa nähtyään.
   Vuonislahti sytytti Suomen Kylätoimikunnan Vuoden Kylän valitsijat: titteli heltisi Vuonislahdelle vuonna 2002.

*Lisää Vuonislahdesta

Kasvavia matkamuistoja
Tuija Manneri kertoo porukasta, jolla on tapana kuljeskella taskussaan lusikka, multaa ja siemeniä. He ovat Kaskimiehiä, joiden kesäpaikalla Teiskossa on rehottaa sieltä täältä kerättyjä kasveja.

 

Aromisatoa
Yrttinautintoja ei ole menetetty, vaikka kesä loppuu. Leena Nurmi neuvoo, miten niitä kuivataan ja pakastetaan. Häneltä saamme ohjeita myös yrttien oikeista poimimisajoista.
  Kuvasarjallaan Nurmi esittelee pihamaan perennojen väriloistoa. Tavallisia ja helppohoitoisia, mutta lyheneviä syyspäiviä ne valaisevat vuodesta toiseen. 

*Aromit talveksi

Ruokaa kasveista

Raskaita ruokia tehdään herkullisen näköisiksi värikkäin kasviksin ja yrtein. Sitä houkuttelevammalta näyttää, kun ruokatoimittaja Pirjo Saastamoisen ohjeista loihditaan ateriat kasviksia korostaen. Tukevuutta ruokiin antavat broilerit, jauheliha, juustot.
   Leivonnaisiaan tekijä itse sanoo vaivattomiksi tehdä, mutta näyttäviä ja herkullisia ne ovat.

*Leivontaohjeet

Palveleva puumies
Omalääkäri ajautui tuntemattoman puukauppiaan vastaanotolle etsiessään remonttitarvikkeita. Tämä osoittautui niin ammattilaiseksi, että tohtori sanoo meillekin: "Kuunteleminen on tärkeätä, mutta vielä tärkeämpää on aktiivinen kuunteleminen".

*Ja sitten lukemaan

Pellervo-lehden lukijapäivät
Pellervo-lehdellä on lukijapäivät 24.-26. 10. 2003 Ikaalisten Kylpylässä.
   Lukijapäivillä saa kotieläinpuolen ammattitietoa, mutta viihteeltäkään ei välty.

*Päivien ohjelmaa

 


Mökki- tai satoasiat Isoon Kalenteriin
Pellervon Ison Kalenterin tilauksia tulee tilaajapalveluumme jatkuvasti. Nyt on aika varmistaa, että kesäpaikassa on kunnon kalenteri, johon saa muistiinpanoja ja terveisiä seuraaville kävijöille.
   Kaikki lehden tilaajat saavat Ison Kalenterin. Kalenteri- ja muistiinpano-osan lisäksi siinä on paljon luettavaa maaseudun ja kodin asioista.

Pellervon vuoden 2003 koko paketissa on:
12 Kodin Pellervoa
10 Maatilan Pellervoa
ja kaikille tilaajille Iso Kalenteri.

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 18.9. ja Maatilan Pellervo 4.9.2003.

*Tilaajapalvelu
*Myös muuta lukemista


| Sivun alkuun | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Julkaisupalvelu | Palaute | Pellervon etusivu |