Maatilan Pellervon kotisivulle


Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot
Tilaukset, osoitteenmuutokset

Uutiset

Kodin Pellervo
www.pellervo.fiTeema: Kasvinviljely, maatalouden rakentaminen
Äänestä mieleisesi juttu lehdessä
  >>

Luomutuotteet tietokantaan
Valvotuista luomutiloista kootaan tietokanta. Sitten voi kukin vapaasti katsoa verkosta, mitä on tarjolla. Samalla saadaan tilastoa ja ehkä lisävauhtia koko luomukauppaan.
*Pääkirjoitus >>
*Lisää aiheesta >>
Uudet kujeet rakentamiseen
Hartiapankilla rakentaminen väistyy, tuottajien päähuoli on tuotannossa. Teräs yleistyy runkomateriaalina. Saman tien rakennussuunnittelu rakennuksen kaikkine toimintoineen sekä rakennesuunnittelu irtoavat toisistaan. Näin uumoilevat ainakin pohjalaiset suunnittelijat maatalouden rakentamisesta.
*Kantavat kehät ja neljä nurkkaa, vai? >>
*Tätä 170 lehmän navettaa harkittiin hartaasti >>
 

Ruiskun tankkaus. Kuva Saara Salonen
Yksi keino ei nujerra kasvitauteja
Jopa eri viljelykausien mittaista torjuntapakettia tarvitaan kasvitaudeille. Jos yhdessä vaiheessa tinkii, se tulee eteen toisessa.
   Pieni vesimäärä suosii ilma-avusteista ruiskua, päätteli Berneriltä Petri Lintukangas omalla tilallaan tekemästään kokeesta.
   Kasvinsuojelun SM-kisat käydään ti 22.6.2004 Kotkaniemessä Vihdissä. Ilmoittautumistiedot ja palkinnot tammikuun Maatilan Pellervossa. Kisan juontaja Annaleena Ylhäinen kannen pikkukuvassa.
*Peittaa siemen punaiseksi, mutta älä liikaa >>
*Lintukankaan ruiskutusneuvoja >>
Agrimarket kilpailuttamaan rehunvalmistajia
Agrimarket hyödyntää elintarvikepuolella yleistä privat label -käytäntöä uuden Suvi-rehusarjansa kanssa. Rehuja voi ostaa sähköisestä Agrinet-kaupasta.
*Lisää uutissivulla >>
Nettisivulta apukeinoja
Farmit.net on vetänyt liki kaksikymmentä tahoa verkossa toimivan palvelun tueksi. Kasvukauden sesonkiajat saavat sivut kuhisemaan kävijöistä.
   Verkkokuhina lisääntyy pian myös siitä, että yritysten lisäksi yksityinen asiakas alkaa saada laskuja tietokoneelleen, millä hän ne maksaakin.
*Farmitin sääpalvelu uudistuu, erikoisviljelytietoja tulossa >>
*Näin lasku kolahtaa tietokoneelle >>

Vasikan rentoa unta jalat suorina.
Mistä on hyvät hiehot tehty?
Tunnista nyt Maatilan Pellervon Terve eläin -liitteestä hyvän hiehon ominaisuudet. Minkälaisista lehmistä vasikoita? Minkälaiset vasikat karsitaan? Entä mitkä pihaton virheet häiritsevät ensikkoa?
*Vasikassa kaikki lehmän ainekset  >>
*Nuorkarjaa kannattaa seurata  >>
Keljuimmat hommat muille?
Luomuneuvoja on hövelillä linjalla: Hänestä luomutilalla voisi kokeilla suorakylvöä, urakoija voisi kylvää. Ulkopuoliset voisivat tehdä muitakin luomutilan töitä. Ja robotti sopii luomunavettaankin.
*Luomutilalle lisää tehokkuutta  >>
Jokaiselle tilaajalle Iso Kalenteri 2004
Onko esi-isiltä jäänyt kalenteri, josta voi lukea omakätisesti kirjoitettuja kommentteja?
   Älä katkaise sukupolvien ketjua, tai aloita se itse.
   Kodin Pellervon tai Maatilan Pellervon tilaajat saavat Ison Kalenterin tilaajaetuna. Iso Kalenteri on myös paljon erikseen tilattu tuote niin maatilalle kuin kaupunkilaisperheeseen.
*Mediakortti 2005 >>

Seuraava Maatilan Pellervo ilmestyy 6.5.2004, kotieläintalous.
Kodin Pellervo ilmestyy seuraavaksi 15.4.2004. Sen teema on puutarha - koneet ja työvälineet.| Sivun alkuunUutiset | Kodin Pellervo | www.pellervo.fi |