Maatilan Pellervon kotisivulle


Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot
Tilaukset, osoitteenmuutokset

Uutiset

Kodin Pellervo
www.pellervo.fiTeema: Kasvinviljely, Maatalouden rakentaminen
Äänestä mieleisesi juttu lehdestä.  >>


Kuvat Paavo Tuovinen ja 
Jussi Knuuttila
Ei traktorinkuskiksi
Osuustoiminnalliset yritykset ovat olemassa, koska riittävän moni ymmärtää niiden tarkoituksen, kirjoitetaan pääkirjoituksessa. Ruotsissa on tokaistu, että elleivät viljelijät pidä huolta osuuskunnistaan, he joutuvat isojen kansainvälisten yritysten traktorinkuskeiksi.
*Lue lisää >>
Maitokiintiöt valtiolle?
Maitokiintiöiden vapaa kauppa pitäisi lopettaa  ja kiintiöt antaa valtion jaettaviksi ja hinnoiteltaviksi. Näin ehdottaa Sakari Ängeslevä, eikä ole asialla ensimmäisenä. Näin saataisiin Ängeslevän mielestä kiintiöiden hintaa alas. Jako menisi luonnollisesti uusiksi, koska kaikki eivät saisi niitä edes kovalla rahalla.
*Näin miettii Ängeslevä >>
Lannanpoisto vain kerran vuodessa

Lypsykaruselli.
Jussi Knuuttila
Kirsilän pojat rakensivat kestokuivikepohjaan perustuvan pihaton. He tuumivat, että päivittäinen lannan kolaaminen ja lattian kuivittaminen ottavat liikaa aikaa ja ovat turhaa työtä. Olkipaaleja tosin menee 1 500 vuodessa. Lanta poistetaan sitten kertaheitolla koneellisesti.
   Karusellissa yksi lypsäjä lypsää 90 lehmää tunnissa.
*Näin se toimii >>
Viljaketju nostaa viljan kilpailukykyä
Vilja-ala on huolissaan viljan kilpailukyvystä ja pyrkii sen nostamiseen koko ketjun voimin.
*Vilja-alan yhteistyö >>
Välivuosi utopiaa rikkojen torjunnassa

Dtr eli vehnän-
lehtilaikku
.
Gramma-aineita ei voi käyttää joka vuosi ja välivuosi rikkakasvien torjunnassa ei ole mahdollinen. Uusia rikkoja on ilmaantunut torjuttaviksi suorakylvöpelloilla, kuten dtr kuvassa. Uusilla tautiaineilla on saatu hyviä tuloksia ja uusia lentonokeen tehoavia aineita tulee peittaukseen.
   Siinä muutamia esimerkkejä kasvinsuojelun aiheista Maatilan Pellervossa 4/2005.
*Siemenpankki kasvaa ellei torju >>
*Suorakylvössä uusia torjuttavia >>
Terve Eläin: Hurjat tappiot sairauksista

Passeli parsi.
Jalkavikojen aiheuttama taloudellinen tappio ei ole kovin paljon pienempi kuin menetykset utaretulehduksesta. Tämä on yksi huomioista kun Terve Eläin -sivuilla on verrattu terveen karjan ja eri sairauksia potevan karjan katetta.
   Vasikkakasvattamoissa taudeista voi koitua isot tappiot. Loppukasvattamoissa, joissa on ongelmia, jopa 12,8 prosenttia eläimistä menee teuraaksi ennen aikojaan jalkavikojen takia. Niistä eläimistä tienaa keskimäärin 500 euroa vähemmän.
*Sata euroa per lehmä terveyteen panostamalla >>
*Vinkkejä navettaan >>
Luomuviljelijä itsenäistynyt
Luomuviljelijä on tullut tavanomaista tuotantoa harjoittavaa kolleegaansa itsenäisemmäksi sekä ostopanoksissa että viljelyteknisissä ratkaisuissa. Näin kirjoittaa Esa Partanen sivullaan ja rohkaisee: luomutuotannolla pärjää jatkossakin.
*Lue lisää >>
Uusinta vakuutustietoa viihteen lomassa
Uusinta tietoa maatilayrittäjän vakuutusturvasta saavat Pellervon lukijapäiville osallistuvat 15.-17. huhtikuuta 2005 Ikaalisten kylpylässä.
   Työkyvyn ylläpitäminen on osa lukijapäiviä, sillä Hali-Buli -hauskanpito kuuluu ohjelmaan. Oloa kohennetaan myös Ikaalisten kylpylän palveluilla.
*Ohjelma, yhteystiedot, hinta >>
Jokaiselle tilaajalle Iso Kalenteri 2004
Onko esi-isiltä jäänyt kalenteri, josta voi lukea omakätisesti kirjoitettuja kommentteja?
   Älä katkaise sukupolvien ketjua, tai aloita se itse.
   Kodin Pellervon tai Maatilan Pellervon tilaajat saavat Ison Kalenterin tilaajaetuna. Iso Kalenteri on myös paljon erikseen tilattu tuote niin maatilalle kuin kaupunkilaisperheeseen.
*Mediakortti 2005 >>

Seuraava Maatilan Pellervo ilmestyy 4.5. ja Kodin Pellervo 14.4.| Sivun alkuunUutiset | Kodin Pellervo | www.pellervo.fi |